영 어 공 방

728x90
반응형

Talk about some typical dipping sauces in Korea.

 

  • to one's taste: ~의 기호에 맞게
  • thinly sliced: 얇게 썬
  • pot sticker: 군만두
  • give something a kick: 매운 맛/알싸함을 더하다
  • bean paste: 된장
  • chili paste: 고추장
  • a dollop of: ~한 덩어리, 큰 숟가락
  • an assortment of: 다양한
  • just the thing: 딱 적절한 것
  • salted and fermented shrimp: 새우젓
  • pair with: ~을 곁들이다
  • pig trotters: 족발

 

You can also give soy sauce a kick by adding wasabi.

고추냉이를 넣어서 톡 쏘는 맛을 가미할 수도 있다.

 

Ssamjang, which is good for dipping meat, is usually made by combining bean paste and chili paste with a dollop of minced garlic and sesame oil.

고기를 찍어 먹기에 좋은 쌈장은 된장과 고추장 조합에 다진 마늘 한 덩어리와 참기름을 넣어서 만든다.

 

It's just the thing for dipping seafood in.

이는 해산물을 찍어 먹기에 적합하다.

 

It's an acquired taste.

먹다 보면 좋아져.

 

 

 

 

#이현석(2019) 『입이 트이는 영어(EBS라디오)(1월호)』 동아출판

728x90
반응형

이 글을 공유합시다

facebook twitter googleplus kakaoTalk kakaostory naver band