영 어 공 방

728x90
반응형

Talk about the seafood you personally like.

 

  • have a soft spot for: ~을 특히 좋아하다
  • every chance one gets: 기회가 될 때마다
  • Korean-style clam soup: 조개탕
  • cockle: 꼬막
  • toss something with/in: ~에 버무리다
  • abalone: 전복
  • on the pricey side: 비싼 편인
  • in season: 제철인
  • blue crab: 꽃게   cf. snow crab: 대게
  • soy-marinated crab: 간장게장
  • go all out: 특별히 기분을 내다, 전력을 다하다
  • go-to: 자주 선택하는
  • favorite preparation: 선호하는 조리법
  • can't get enough: 질리지 않다, 매우 좋아하다
  • blanch something (in boiling water): (뜨거운 물에) 데치다
  • sea cucumber: 해삼
  • sea squirt: 멍게
  • spoon worm: 개불    cf. baby octopus: 쭈꾸미

 

I have a soft spot for seafood.

나는 해산물을 매우 좋아한다.

 

On special occasions, I go all out and eat king crab.

특별한 날에는 큰마음을 먹고 킹크랩을 먹으러 가기도 한다.

 

Shrimp is also a go-to seafood.

새우도 자주 먹는 해산물이다.

 

I'm up for anything.

뭐든 좋아.

 

 

 

 

 

#이현석(2019) 『입이 트이는 영어(EBS라디오)(1월호)』 동아출판

728x90
반응형

이 글을 공유합시다

facebook twitter googleplus kakaoTalk kakaostory naver band