Talk about some typical dipping sauces in Korea.
You can also give soy sauce a kick by adding wasabi.
고추냉이를 넣어서 톡 쏘는 맛을 가미할 수도 있다.
Ssamjang, which is good for dipping meat, is usually made by combining bean paste and chili paste with a dollop of minced garlic and sesame oil.
고기를 찍어 먹기에 좋은 쌈장은 된장과 고추장 조합에 다진 마늘 한 덩어리와 참기름을 넣어서 만든다.
It's just the thing for dipping seafood in.
이는 해산물을 찍어 먹기에 적합하다.
It's an acquired taste.
먹다 보면 좋아져.
#이현석(2019) 『입이 트이는 영어(EBS라디오)(1월호)』 동아출판
[입트영] 2019/1/28 Studio Apartments 원룸 (0) | 2019.01.28 |
---|---|
[입트영] 2019/1/25 Seafood 해산물 (0) | 2019.01.27 |
[입트영] 2019/1/23 Personal Sleeping Habits 개인 수면 습관 (0) | 2019.01.23 |
[입트영] 2019/1/22 Personal Eating Habits 개인 식습관 (0) | 2019.01.22 |
[입트영] 2019/1/18 Pilates 필라테스 (0) | 2019.01.18 |